tirsdag den 1. marts 2011

"Something...vague this way comes."

"Gadaffi.
Medierne oversvømmes for tiden med ensidige udlægninger af situationen i Libyen. FN, EU og USA, der dagligt begår krigsforbrydelser i Irak og Afghanistan, truer med 'humanitær indgriben'. Vestens mål er at besætte Libyen og røve dets olie - ligesom i Irak. I den kalkule udgør Gaddafi en forhindring. I 1969 stod den unge oberst i spidsen for Den Grønne Revolution, der væltede kong Idris' korrupte, provestlige monarki. Gaddafi smed amerikanerne og briterne ud og gjorde med oliepengene Libyen til et ret velstående land med social tryghed, gratis uddannelse og sundhedsvæsen. Libyen blev Afrikas rigeste nation, hvor også fattige afrikanere fandt arbejde. Libyens suverænitet skal respekteres: Nej til sanktioner og krig mod Libyen!"
Karsten Kofoed alias Adolf Ilanovich. Februar 2011. Læserbrev i Metroexpress.

"Vore daglige Øvelser i de 14 Dage før Udrykningen i Kantonnement gik ud paa ,,en kort Repetering af alt det tidligere lærte". Naar lige undtages ,,Et-Marche" og Gymnastik, som vi, Guderne være takket og priset, var helt fri for, maatte vi tage hele Turen om igen lige fra saa elementære Ting som ,,Eksercits paa Tælling" og ,,Lydighedspligten" til store Feltjenesteøvelser ude i Landet.
Det eneste, hvorpaa vi kunde mærke, vi ikke var Rekruter mere, var at der saas lidt igennem Fingrene med Kaserneordenen, saa at vi kunde tillade os saa svimlende Friheder som at hænge Benklæderne op uden at vende Vrangen ud paa dem og Skridtforet fremefter, og saa den lidt svækkede Disciplin, der fremkom ved at vore Befalingsmænd af laveste Grad - Underkorporalerne - enten var Kammerater af os fra Rekruttiden eller gamle Fyre, indkaldte ligesom vi selv, men for sidste Gang - Folk, der gav Tjenesten en god Dag."
Jens Kok alias Charles Kjerulf. Fra "Paa Kantonnementsfod. Skitser fra septemberdagene 1883".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar